לתזונה יש השפעה מהותית על המצב הבריאותי שלנו. המזון (אוכל ושתייה) שאנו צורכים, משמש אותנו לבנייה והתפתחות תקינה של גופנו מרגע היוולדנו וכל אורך חיינו. האוכל בחיינו מקושר הרבה פעמים לאירועים שקורים לנו ולמצב הרוח שלנו. עבור הרבה אנשים, אכילה היא פעולה שעושים, כשרעבים, כשעצובים, שמחים, כסימן לחגיגה או לציון אירוע מיוחד; אולם הרבה פעמים האכילה נעשית בהיסח הדעת, ללא מודעות ושימת לב לסוג המזון שאנו אוכלים, לאופי האכילה, לזמני הארוחות, לכמויות ולמרכיבים בארוחה.
כשם שמזון הבריא לנו ומורכב מאבות המזון הנחוצים לנו, עוזר לנו לשמור על בריאות תקינה, על מצב רוח משופר ועל אורח חיים מאוזן; כך גם מזון לא מדויק, עלול לפגוע בבריאותינו. אוכל מתועש, שומני, דל בחלבונים, ויטמינים ומינרלים, עלול להוביל למחלות שונות, כגון מחלות לב ודם, מחלות אוטואימוניות, פגיעה במערכת העיכול, פגיעה בעצמות ואף להשפיע על מצב הרוח והמצב הנפשי.
גם אם 'הכללים' הבסיסיים של צריכת מזון בריא, כגון אכילת פירות וירקות, ידועה לנו, חשוב להבין שכמו בהרבה מקרים אחרים, כל אדם הוא יישות עצמאית ונפרדת. מה שטוב לאדם אחד, לא בהכרח טוב לאחר. לדוגמא, לאנשים עם בעיות במערכת העיכול, מעי דלקתי או מעי רגיז, אכילת פירות וירקות טריים בכמות גדולה, לא בהכרח תטיב עימם, כשכן זה עלול להחליש את האיברים המעורבים בעיכול וליצור תגובה שלילית של מערכת העיכול. מנגד אכילה של ירקות מבושלים וחמים ובמיוחד ירקות כתומים וירוקים, תחזק את מערכת העיכול ותעזור לבנות מערכת עיכול חזקה יותר ובעזרתה גם לאזן את שאר מערכות הגוף.
במהלך הפגישות בקליניקה, נעבור גם על התפריט היומי, נראה אילו מאכלים יכולים להתאים יותר, את מה כדאי להוסיף ומה כדאי להפחית. כמו במטרה הכללית, גם בהיבט התזונתי, נשאף ליצור איזון, מתוך מקום של הבנה של אורח החיים, הצרכים והאילוציים היומיומיים.